Page 6 - Ryby 2018
P. 6

PASTA Z ŁOSOSIA Z AWOKADO I MUSZTARDĄ DIJON

            R Reessttaauurraaccjjaa  „„CCzztteerryy  ppoorryy  rrookkuu””  Krzysztof Sola





                                                                 SKŁADNIKI:
                                                                 •  10 dag świerzego łososia
             Połączenie kremowego awokado i jędrnego łososia na chrupkiej
             bułeczce sprawia, że każdy  kęs jest pełen ciekawych doznań  •  10 dag wędzonego łososia
             smakowych. Do tego można go bardzo szybko i łatwo przygotować.   •  1 szt. awokado
             To znakomita przekąska lub zakąska.
                                                                 •  2 łyżki musztardy dijon
                                                                 •  1 łyżka miodu
                                                                 •  sok z połówki cytryny
                                                                 •  sól i pieprz do smaku






                                                                 PRZYGOTOWANIE:
                                                                 Oba rodzaje łososia oraz awokado pokrój w drobną
                                                                 kosteczkę. Połącz z musztardą, miodem, cytryną
                                                                 oraz dopraw solą i pieprzem. Z pieczywa zrób grzanki.
                                                                 Pastę połóż na grzanki lub zjedź jak sałatkę.


                                                                                           Smacznego…















      9 9
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11