2017-04-11

XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach, zapraszają do udziału w XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Konkurs odbędzie się 13 maja 2017 r. w Szczecinie.

Konkurs podzielony jest na dwie główne kategorie: 
"Najlepszy regionalny produkt żywnościowy" ,
"Najlepszą potrawę regionalną".


Zgłoszenia do udziału w konkursie należy przesłać do dnia 21 kwietnia 2017r.:
- w kategorii "Najlepszy regionalny produkt żywnościowy", zgłoszenia należy przesyłać do Zachodniopomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach.
- w kategorii "Najlepszą potrawę regionalną", zgłoszenia należy przesyłać do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego.

REGULAMIN - GASTRONOMIA

Zgłoszenie - potrawa

REGULAMIN - PRODUKT


Kotegoria konkursu "Najlepszy regionalny produkt żywnościowy" odbędzie się na Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie w sali Anny Jagiellonki, natomiast kategoria konkursu "Najlepsza potrawa regionalna" oraz finał konkursu (ogłoszenie wyników) odbędzie się na scenie podczas "Pikniku nad Odrą".

 

 

Czytaj także: