2014-07-23

Festiwal Ryby z Jerzym Sobieniakiem

Lipcowa edycja tegorocznego Festiwalu Ryby, którą prowadził znany z kulinarnego show Top Chef - Grzegorz Łapanowski, cieszyła się dużym zainteresowaniem zarówno smakoszy bałtyckich ryb, jak i miłośników morskich klimatów muzycznych (zobacz). Wszystkich, którzy wciąż mają apetyt na bałtyckie specjały i szantową zabawę zapraszamy już 2 sierpnia (w sobotę), o godzinie 16.00 do ustrońskiego Amfiteatru. Tym razem będzie dla Was gotował i zdradzał tajniki sztuki kulinarnej mistrz Jerzy Sobieniak, znany między innymi z programów telewizyjnych. Jak sam mówi: "Szef kuchni to kucharz, logistyk, kreator i przede wszystkim osoba odpowiedzialna za restaurację a restauracja to ludzie, to organizm, w  którym jeśli jedna część nawala, to nawala całość produkt- dostawca, kelner- gość pomysł- wizerunek, smak- kuchnia, kucharze- perfekcja."

Zapraszamy i życzymy pysznej zabawy!

Impreza dofinansowana została z Programu Operacyjnego "Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007 – 2013" w ramach projektu pn. "Promocja obszaru Stowarzyszenia Kołobrzeska Lokalna Grupa Rybacka poprzez organizację imprezy "Festiwal Ryby". Honorowy patronat nad wydarzeniem objęła Członek Zarządu Woj. Zachodniopomorskiego - Anna Mieczkowska.

Czytaj także: