2015-06-29

„Smaczna książka”

Jaka jest kuchnia regionalna w Ustroniu Morskim? Co się jada na co dzień na terenie naszej gminy? Jakie są popisowe dania szefów najlepszych kuchni? Na te pytania próbuje odpowiedzieć wydawca książki, który podjął się publikacji pierwszej książki kucharskiej z tego terenu pt. "Smaczny Kołobrzeg. Kuchnie rejonu kołobrzeskiego".
Obecnie trwają na terenie naszej gminy sesje fotograficzne, wykonywane przez znanego i cenionego kołobrzeskiego fotografa - Roberta Gauera. Poniżej na zdjęciach możemy zobaczyć przygotowania z Hotelu Lambert, gdzie swoje popisowe dane serwuje szef kuchni Wiesław Ogrodowski. Wkrótce zaprezentujemy Państwu relację zdjęciową z Hotelu "WODNIK", Boulevard Ustronie Morskie, Restauracji "Kabaczek" i Hotelu "SKAL" w Ustroniu Morskim.
Ustrońskie obiekty, które chciałyby zapromować się poprzez swoją kuchnię w tej publikacji, mogą się zgłaszać do Referatu Promocji i Rozwoju w urzędzie gminy tel. 94 35 14 189, w terminie do końca lipca 2015 r. Lista jest jeszcze otwarta. Zapraszamy serdecznie.

 

Czytaj także: